Selasa, Julai 15, 2008

Lu Memang Hero! Lu Memang Jebat!

(benar kata ALlahyarham Loloq melalui lagu Salut-Spider)

Sebelum sessi perdebatan bermula, perasaan aku bercampur baur. Ghairah, seram sejuk, berdebar dll...sampai tak berjemaah isya'...hehehe

Aku memang 'tabik spring' kat Dato' Seri Anwar Ibrahim hujah yang cukup tuntas dan bernas. Penjelasan tentang mekanisme penurunan harga minyak yang begitu jelas. Berdebat tidak ikut emosi dan tidak menyerang secara peribadi. Cukup professional dan hebat!!

Pak menteri 'terang-menerang' ni...Sorry to say...You are the loser...Kesian tengok bila cakap tanpa isi dan hujah yang kukuh. Buktinya bila Zulkifli Sulong tanya pasal penjimatan wang dari lebihan subsidi untuk enaiktarafan kondisi pengakutan awam, tak juga dijawab sehingga aku menulis entri ini...Tapi dari perspektif lain, pujian patut diberi kepadanya kerana berani tampil berdebat dengan Sang Hero...Yang lain pengecut kot...

Sang Hero selalu berucap, "sedangkan naga buana dapat ku lawan, inikan pula cicak mengkarung!!"

nantikan kemunculan DSAI di pilihanraya kecil yang akan datang...

mungkinkan di Permatang Pauh??

5 ulasan:

musyuk berkata...

n din... betui lah.. hero ko tu really cool beb.. senyum jer!!~

sgt comey okey! bila si pak menteri perli2 kutuk2 die zmn dulu2... tp, dia still senyum.. and tetap petahankan... die dtg mlm td bkn nk ckp psl peribadi.. tp dok ckp psl econ...!~ so sweet!!

daLyaanoon berkata...

musyuk...
itulah perbedaan pemimpin berjiwa rakyat...dan...
pemimpin berjiwa karat...heheheh

ad3ck berkata...

mat din. menteri yang macam-mana-boleh-jadi-menteri tuh menang jugak. menang kategori buih di tepi mulut. *muntah*

wan berkata...

hrmmm aku nak komen benda lain...aku suka hero nyer style dressing...hahaha...ada skali aku dpt jumpa hero masa aidilfitri '99, ada org songket bisik kat aku sampin baju melayu yg dia tgh pakai RM 9,000...pure songket nyer...hrmmm cara!....aku dh middle age skit nanti, pun nak angkat songket mcm hero gak aaa....he knows how to dress up...plus badan dia pun trim gak...tak la busung semcm...kalau busung, pakai la sampin mahal mana pun, nampak tak style...

*maaf blog owner..aku lari topic lak nih...=D

wan berkata...

maaf, pembetulan : aidilfitri '97...masa aku form 2 =D