Selasa, Ogos 04, 2009

Maka, semua demostran tiada akal!

Malam 1/8/09 aku pun di rumah beristirehat bersama keluarga. Sambil melihat akaun 'facebook', apa yang telah dikemaskini oleh rakan-rakan tentang demonstrasi yang diadakan. Sambil melayari interne, sambil itu aku nonton televisyen. Pada ketika itu ada siaran langsung Liga Super, maka terdengarlah dari mulut pengulas itu,"hari ini saya rasa kecewa dengan tindakan beberapa pihak yang TIADA AKAL, mengganggu lalu lintas"

eh....ni kan rancangan sukan, pahal mamat ni lencong cita lain plak?ko layak ganti Datuk Johan Jaafar lah!

Panas aku!

Aku terus tulis kat 'wall' akaun facebooknya.(aku dah lupa plak...tapi dia terus respon...). Dia hantar Private Message...berbunyi...

"akum saya mohon maaf sekali lagi....saya berada dalam keadaan marah coz jamp berjam2...nak kerja lagi...kalau awk di tempat saya mcm mana?
harap awk paham...sekali lagi maaf"

Mula-mula tak berapa nampak msg dia dlm inbox, terus dia ajak chat...maka inilah perbualan kami...

#######

akum.

awk dapat mesej saya?

awk dapat mesej saya?

9:47pm
Aizuddin

slm

ya sy dpt

9:49pm
#######

saya mohon maaf secara jujur

saya hangin hari ini

9:49pm
Aizuddin

iyer tuan.

9:49pm
#######

nak kerja lagi

9:49pm
Aizuddin

tp statement tuan terlalau keterlaluan

nampak bias.

tuan,

9:50pm
#######

maaf ya

kan saya dah mohon maaf

9:51pm
Aizuddin

saya boleh maafkan

9:51pm
#######

saya cari makan tuan

9:51pm
Aizuddin

tapi org lain mungkin terasa

betul tuan!

tapi tuan kan rancangan sukan!

9:51pm
#######

ok la

9:51pm
Aizuddin

tuan buat kerja tuan sahaja...

9:52pm
#######

tu saya kata td...ganggu saya nak cari makan

9:52pm
Aizuddin

yela tuan,

9:52pm
#######

ok lah

9:52pmAizuddin

kalo pihak PDRM beri kerja sama

jg lalulintas...

9:52pm
#######

saya sebagai manusia tak lari dari kesilapan

9:52pm
Aizuddin

takde masalah!

betul tuan...

9:52pm
#######

tapi kalau tuan tak leh maafkan saya redha

saya mohon pada allah swt agarsaya diampunkn

9:53pm
Aizuddin

saya hargainya

tapi mungkin ramai yang terasa...

yg bercakap mulut...

dipandu dgn akal.

9:53pm
#######

awk tolong la saya

9:53pm
Aizuddin

yang kesal lagi...

9:53pm
#######

hehhe

9:53pm
Aizuddin

rancangan tu LIVE!

9:54pm
#######

ok la

saya nak bertugas

9:54pm
Aizuddin

ok...

9:54pm
#######

sbg orng islam saya dah mohon apa yang septutnya

9:54pm
Aizuddin

minta maaf kerana tuan melayan orang yang tiada otak!

9:54pm
#######

akum

9:54pm
Aizuddin

waalaikumusslam!

semoga tuan bahagia!

9:55pm
#######

keep in touch

9:55pm
Aizuddin

berkat rezeki halal!

amin!

9:55pm
#######

jgn kerna benda ni hubungan ssesama islam goyah

akum sekali lagi

9:55pm
Aizuddin

hubungan tak goyah...

InsyaALlah...memang tugas seorang Islam menasihati yang lain.

Addinussahihah...