Khamis, September 11, 2008

Ramadhan : Episod 4

Kalut...kalut...kalut!!!

Kalut sekarang ni...Racismlah...Kedengkelan ilmu tentang kewajipan pemakaian tudung untuk kaum wanita, halangan demi halangan penubuhan kerajaan baru, rakyat selalu dan terus dibodoh-bodohkan...arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!

Sekarang aku nak play save mengambil jalan selamat untuk bersikap tunggu dan lihat sahaja disamping tak mau pahala puasa berkurangan.hehehe:)

Semalam Ali (adinda aku) dah 'merdeka' dengan kertas2 soalan UPSR...macam biasa 'ketenangan'nya mengatasi segala-galanya.

Kat sekolah plak, bebudak bukan main seronok bila keluar sahaja dari dewan peperiksaan..."Yeah,yeah,yeah!!!" dalam hati nakal aku ni berbisik...baru je UPSR...hehehe:)

Akibat telahan nakal aku tu, teringat zaman pertapaan di Gua Ilmu dan Budi. Perkataan yang terakhir aku tulis dan jawab sejak 6tahun lebih pertapaan adalah RACE dan diakhiri dengan titik noktah yang lebih besar berbanding sebelum ni. Kertas itu adalah kertas Sociology, seronbok tak terkata bila dah 'merdeka'.

Selepas itu kebergantungan penuh kepada Qada' dan Qadar amat penting, mengharap segalanya sukses2 aja...

da......

p/s: korang tgk tak sinetron Indon, Pesantren Cinta....best bangat bak!

1 ulasan:

Mohammad Yassir Hamidun (MYH) berkata...

Salam din,

citer pasentran cinta tu kat astro yek?

Huhu aku org miskin.xde astro.hehehe.

Citer la skit ape yag menarik kat dlm citer tu.Ala-ala mcm ayat cinta ke?