Jumaat, September 26, 2008

Ramadhan : Episod 9

Seposen jer?

Ada orang kata, "baik tak payah turun"
Ada orang kata, "kerajaan perihatin dengan beban rakyat"
Ada orang kata, "ermmmm...oklah"

Masa berdebat, berbuih-buih pertahankan tak boleh turun,
Hero kata boleh turun,
Kalau tak mau bagi harga minyak turun lebih baik 'turun'.

Rakyat nak balik raya,
Terpaksa hadapi naik harga,
Raya macam tak raya,
pikir mana nak cekau 'duit' nak balik bandar semula.

Seposen jer?
Kalau makan di mamak, baki seposen bersamaan 2 biji gula-gula,
Rm50=19 liter,
Lebih baik sediakan gula-gula 38 bijik setiap RM50 minyak.

Rakyat tak sanggup di'gula-gula'kan,
Pasti rakyat balas dengan kuasa rakyat.

4 ulasan:

Farid is Scott berkata...

Rempuh!!!rempuh!!!
Rempuh sampai jatuh!!!

Apa yang pasti "the only thing that is permanent is CHANGE!!!"

Master Yoda berkata...

Salam Din,

Nak citer psl penurunan harga petrol…

Seposen = dua biji gula2

Dua biji gula2 ni la duit raya tuk rakyat Malaysia bile mane depa isi petrol seliter

Kah kah kah

Amik cth kete Myvi S.E, isi full tank (40 liter) tuk blik kg, 40 x RM 0.10 = dpt la jimat RM 4

Dpt la bg duit raya lebih tuk 4 org budak….

Kah kah kah

Mentaliti mcm ni,pak menteri2 UMNO je yg piki

Kah kah kah

Blajar ekonomi ngan Nordin Kardi kot…Takpon prof2 kangkong yg lain

Kah kah kah

alqodahi berkata...

hampeh btol..dahla tiket bas aku mahal..!

Pyanhabib berkata...

selamat hari raya aidilfitri
memohon dan memberi kemaafan.