Selasa, Mei 20, 2008

Haru Biru UMNO!


First time aku tau cerita Tun Mahathir 'menggantung' keahliannya bila dapat SMS dari HarakahDaily. Tak terkejut pun dengan berita itu rentetan bedilan demi bedilan, 'tibai'an demi 'tibai'an saban minggu kedengaran. Lagipun pimpinan UMNO dulu-dulu pun keluar UMNO, seperti Dato' Onn Jaafar (Pengasas UMNO), Tunku Abdul Rahman dan Tun Hussein Onn sendiri keluar Parti UMNO.

Tapi.....bukan dulu Tun pun selalu jugak bersandiwara. "Dah lama dah.." dan macam-macam lagi. Tapi itu cerita dulu. La ni apa-apa bleh jadi.

Apa pun yang nyatanya Tun sudah sampai klimaks kritikannya sampai tahap mengambil tindakan sedemikian. Menamakan UMNO hari ini adalah 'Parti Dato' Dolah' bukan Parti UMNO adalah satu kenyataan keras terhadap kepimpinan Pak Lah hari ini.


Harap-harap pimpinan Pakatan Rakyat tidak mudah dikaburkan dengan krisis dalaman UMNO ni..Biarlah UMNO dengan labu-labunya....

5 ulasan:

wan berkata...

hahaha..true!...like Winston Churchill said "The end is just the beginning"

Mohd Ashraf Bin Ahmad Khidzar berkata...

aku rasa le, Tun M ni nak test market je kot..dari dulu dia ni suka test market. Anyhow ni le saje caranya nak suruh Pak Lah letak jawatan.

wan berkata...

Tun dah announce kluar parti...hrmm betul gak tu...member dari dulu asyik nak test market jer...takut ilang attention kot...kata one of the greatest backbone of malaysia...haha...lets just see whuts going to happen next...tapi kalau Tun nak unite dgn Anwar lagi bagus kot..haha...sebab dua2 kepala geliga...and they're the best duo ive ever seen till now...dua2 suara lantang...najib dgn paklah ada slow and byk toleransi skit...haha...no good

dalyaanoon berkata...

Che Det unite ngan Anwar? Mission Impossible tuh..Anwar saja dah cukup geliga...bak kata sudin sbg Kasim Baba dlm cerita Ali Baba Bujg Lapok. Kepala otak aloya geliga boleh buat batu cincin!:)

wan berkata...

hahahaha...tru...anwar's quite a brain pan...he'll manage...jangan Tun tetiba form parti baru sudah..haha...tapi elok gak Paklah stay, ini jam la kalau alternatif nak bedil cukup2 sampai terbaring org sebelah "sana"....sbb paklah dgn anwar takyah nak di-compare,org leh nampak saper got the bigger brain..huhu