Khamis, Ogos 07, 2008

Redupnya Bulan Kemerdekaan!

Hari ini genap seminggu masuk dalam bulan kemerdekaan (Ogos) tapi Pak Menteri kesenian kebudayaan dan warisan Tok Pie Apdal senyap seribu bahasa. Kempen mengibar bendera pun tidak diwar-warkan. Program-program sempena merdeka pun membisu. Apa pula tema hari kemerdekaan tahn ini?

Mungkin tema merdeka tahun ini ,"Bersatu Menyekat Dato' Seri Anwar Ibrahim". Sehingga entri ini ditulis, calon BN di Permatang Pauh belum diumumkan dan mungkin sambutan kemerdekaan tahun ini akan disambut di Permatang Pauh?

Apa yang perlu ketika ini? Patriotisme ataupun Diktatorisme?

Atau Pak-pak menteri tak sedar yang sekarang ni sudah masuk bulan kemerdekaan?

BANGUN!!!BANGUN!!!BANGUN!!!

MERDEKA!!!MERDEKA!!!MERDEKA!!!

REFORMASI!!!REFORMASI!!!REFORMASI!!!

2 ulasan:

ad3ck berkata...

REFORMASI!! bosan ku dgn kerajaan sekarang huhu.

wan berkata...

aku pun fed up jugak...kalau nk diikutkan, biar tentera take over jer....baru mcm Cuba...haha...=D